zemiaky,kyslá
kapusta,cibuľa,2 až 3 strúčiku cesnaku,trochu oleja,klobáska
alebo párky,údené mäso – čo doma nájdeme,
rasca,soľ,vegeta,mletá červená paprika
Zemiaky
uvaríme v šupke. Keď sú uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a
nakrájame na kocky – tu je dôležité, aby sme zemiaky uvarili
tak akurát, lebo ak ich uvaríme moc, tak pri krájaní sa budú moc
rozpadávať a vznikne nám z toho “kaša”. Cibuľu nakrájame na
jemno a opečieme na troche oleja. Keď začína cibuľka sklovitieť,
pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak -kto má ako rád.
Chvíľu opečieme.Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a spolu
s cibuľou a cesnakom ešte opekáme.Pridáme na kocky nakrájané
zemiaky, trochu vegety, soli a rasce – premiešame a opekáme, kým
sa zemiaky nezačnú jemne pripekať.Tesne pred koncom môžeme
pridať trochu mletej papriky.Na záver pridáme kyslú kapustu,
ktorú len premiešame a prehrejeme, nie je potrebné ju dlho opekať,
lebo potom sa moc vysuší a nieje už taká chutná. Podávame
teplé. Jedlo môžeme pripravovať aj vo veľkej teflónovej panvici
typu wok, takže sa nám to tam nikdy nepripáli – len pekne
opečie. Gramáž nie je uvedená, je to jednoduché jedlo, u ktorého
si množstvo jednotlivých ingrediencií ľahko prispôsobíme počtu
osôb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára