2
žĺtky, 150 ml kyslého mlieka, 300 g masla, 500 g múky, 600 g
práškového cukru, 1 l vody, 1 citrón, 1 balíček vanilkového
cukru.
Maslo
zohrejeme a vymiešame do peny. Pridáme 2 žĺtky, kyslé mlieko,
múku, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a zamiesime
cesto. Rozdelíme ho na guľky, z ktorých rukami formujeme obdĺžniky
veľké 8 x 3 cm. Urmašice uložíme na plech vymastený maslom a
upečieme v rúre dozlata. Medzitým si pripravíme polevu. Do 1 l
vody vmiešame cukor a citrónovú šťavu, necháme zovrieť a
varíme tak dlho, kým nevznikne sirup. Upečené urmašice vyberieme
z rúry a na niekoľko minút prikryjeme obrúskom. Potom ich
polejeme sirupom, necháme ho vsiaknuť a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára