utorok 27. septembra 2016

Urmašice

2 žĺtky, 150 ml kyslého mlieka, 300 g masla, 500 g múky, 600 g práškového cukru, 1 l vody, 1 citrón, 1 balíček vanilkového cukru.
Maslo zohrejeme a vymiešame do peny. Pridáme 2 žĺtky, kyslé mlieko, múku, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a zamiesime cesto. Rozdelíme ho na guľky, z ktorých rukami formujeme obdĺžniky veľké 8 x 3 cm. Urmašice uložíme na plech vymastený maslom a upečieme v rúre dozlata. Medzitým si pripravíme polevu. Do 1 l vody vmiešame cukor a citrónovú šťavu, necháme zovrieť a varíme tak dlho, kým nevznikne sirup. Upečené urmašice vyberieme z rúry a na niekoľko minút prikryjeme obrúskom. Potom ich polejeme sirupom, necháme ho vsiaknuť a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára