1
kačica, soľ, 50 g slaniny, 40 g kačacej masti, 80 g koreňovej
zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), kúsok očistenej citrónovej
kôry, 2 lyžice octu, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho a 2 zrnká
nového korenia, na hrot noža tymianu, 1 malý bobkový list, 1
klinček, 20 g masti, 20 g hladkej múky a 10 g cukru na zápražku,
1 dl červeného vína, šťava z polovice citróna
Vypitvanú,
očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na
kačacej masti doružova opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a
cibuľu, pridáme všetky koreniny, očistenú citrónovú kôru,
trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme
pripravenú kačicu a prikrytú dusíme v rúre do mäkka. Počas
dusenia podlievame polievkou, alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme
zo šťavy a odložíme na teplé miesto. Z múky, masti a cukru
pripravíme červenú zápražku, rozriedime je precedenou a
pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou.
Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prilejeme červené
víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním
rozdeliť na menšie porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame
s dusenou červenou kapustou a vyprážanými zemiakovými
knedličkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára