utorok 27. septembra 2016

Kačica na divoko

1 kačica, soľ, 50 g slaniny, 40 g kačacej masti, 80 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), kúsok očistenej citrónovej kôry, 2 lyžice octu, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho a 2 zrnká nového korenia, na hrot noža tymianu, 1 malý bobkový list, 1 klinček, 20 g masti, 20 g hladkej múky a 10 g cukru na zápražku, 1 dl červeného vína, šťava z polovice citróna
Vypitvanú, očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na kačacej masti doružova opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, očistenú citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme pripravenú kačicu a prikrytú dusíme v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou, alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme zo šťavy a odložíme na teplé miesto. Z múky, masti a cukru pripravíme červenú zápražku, rozriedime je precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prilejeme červené víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním rozdeliť na menšie porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame s dusenou červenou kapustou a vyprážanými zemiakovými knedličkami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára