2
kurčatá., 100 g húb (šampiňóny, hliva, dubáky)., 150 g kuracej
pečene., 100 g masla., 20 g soli., 3 g mletého čierneho korenia.,
30 g petržlenovej vňate., 4 žemle ., 200 ml mlieka., 4 vajcia.,
majorán., 200 g slaniny., 50 ml oleja.,
Huby
očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame
kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovici množstva masla.
Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú
vňať. Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným
maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané
žemle. Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame.
Nakoniec pridáme ušľahané bielky. Kurčatá umyjeme a zvonku aj
zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej
kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu
nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat. Takto
pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a
upečieme v rúre pri teplote asi 160 °C
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára