pondelok 26. septembra 2016

Plnené kurča z Gödöllö

2 kurčatá., 100 g húb (šampiňóny, hliva, dubáky)., 150 g kuracej pečene., 100 g masla., 20 g soli., 3 g mletého čierneho korenia., 30 g petržlenovej vňate., 4 žemle ., 200 ml mlieka., 4 vajcia., majorán., 200 g slaniny., 50 ml oleja.,
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovici množstva masla. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané žemle. Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky. Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat. Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 °C

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára