utorok 27. septembra 2016

Slané tyčinky-recept

500 g lístkového cesta., vajce., lyžica oleja., soľ., na posýpku rasca alebo postrúhaný tvrdý syr.
Lístkové cesto prekrojíme na polovice. Na pomúčenej doske rukou zarovnáme cesto do tvaru tehličky a vyvaľkáme na 1 – 2 cm široké pásiky, ktoré prekrojíme rezom 1 alebo 2 krát na kratšie alebo dlhšie tyčinky. Krájame pomaly, rovnomerne tak, aby cesto ostalo nepohnuté. Vajce s olejom rozšľaháme v hrnčeku a pokrájané cesto potrieme, potom posypeme posýpkou. S pomocou dlhšieho a širšieho noža tyčinku prekladáme na suchý plech, vložíme do horúcej rúry a pečieme pri 250° C asi 10 – 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára