400
g predného baranieho mäsa bez kosti., 40 g masti., soľ., mleté
čierne korenie., 4 cibule., 300 g ryže., olej., 300 g karotky., 300
g šampiňónov., zelená petržlenová vňať.,
Mäso
pokrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatej masti, osolíme,
okoreníme mletým čiernym korením, primiešame cibuľu pokrájanú
nadrobno opražíme a odložíme. Ryžu udusíme na lyžici oleja do
polomäkka. Očistenú mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle.
Šampiňóny pokrájame na plátky a udusíme na oleji. Do
ohňovzdornej misy uložíme vrstvu postrúhanej mrkvy, vrstvu ryže,
vrstvu mäsa a vrstvu šampiňónov. Všetko zalejeme vodou alebo
mäsovým vývarom tak, aby voda bola asi 2 cm nad poslednou vrstvou,
osolíme a neprikryté vložíme do vyhriatej rúry na 30 minút.
Hotové jedlo pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme posekanou
zelenou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára