1
kurča, 50 g masla, 2 dl bieleho vína alebo vývaru z masoxu, 1/8 l
smotany, 30 g hladkej múky na zahustenie šťavy, trochu mletej
sladkej papriky, mleté čierne korenie, šťava z citróna
Kurča
umyjeme a po povrchu i vnútri osolíme. Na pekáči rozohrejeme
maslo, vložíme do neho kurča hruďou dole, dáme do rúry a
pečieme. Počas pečenia ho polievame do šťavy a občas dolievame
do šťavy trochu vína alebo vývaru. Pred dopečením kurča
obrátime a nepolievame, aby sa vytvorila kôrka. Pečieme 3 hodiny
až hodinu. Šťavu z upečeného kurčaťa zahustíme smotanou, v
ktorej sme rozhabarkovali múku, pridáme trochu mletej sladkej
papriky, podľa chuti mleté čierne korenie, citrónovú šťavu,
zalejeme zvyškom vína alebo vývaru a povaríme. Zahustenú šťavu
podávame osobitne. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou
ryžou. Vhodný je tiež šalát zo surovej zeleniny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára