250
g bravčového bôčika., 250 g bravčového pliecka., soľ., mleté
čierne korenie., 80 g masti., 80 g údenej slaniny., väčšia
cibuľa., voda na podlievanie., 400 g zemiakov., 600 g kyslej
kapusty., rasca.
Mäso
opláchneme, na malé kocky., osolíme, okoreníme. Na 60 g masti
opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a posekanú cibuľu.
Pridáme na kocky pokrájané mäso, necháme ho trošku opiecť a
potom za občasného podlievania vodou dusíme do polomäkka. Zvyškom
masti vytrieme pekáč, na dno poukladáme polovicu očistených,
umytých a na plátky nakrájaných surových zemiakov, ktoré trošku
osolíme. Na plátky zemiakov dáme na cibuľke opražené mäso,
kyslú kapustu a prikryjeme druhou polovicou na plátky pokrájaných
zemiakov. Prikryjeme druhým pekáčom a dusíme v rúre do mäkka.
Podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára