utorok 27. septembra 2016

Bigoš-recept

250 g bravčového bôčika., 250 g bravčového pliecka., soľ., mleté čierne korenie., 80 g masti., 80 g údenej slaniny., väčšia cibuľa., voda na podlievanie., 400 g zemiakov., 600 g kyslej kapusty., rasca.
Mäso opláchneme, na malé kocky., osolíme, okoreníme. Na 60 g masti opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a posekanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso, necháme ho trošku opiecť a potom za občasného podlievania vodou dusíme do polomäkka. Zvyškom masti vytrieme pekáč, na dno poukladáme polovicu očistených, umytých a na plátky nakrájaných surových zemiakov, ktoré trošku osolíme. Na plátky zemiakov dáme na cibuľke opražené mäso, kyslú kapustu a prikryjeme druhou polovicou na plátky pokrájaných zemiakov. Prikryjeme druhým pekáčom a dusíme v rúre do mäkka. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára