250
g celých listov z kyslej kapusty., 400 g kyslej kapusty., 100 g
údenej klobásy., 150 g údeného mäsa., cibuľa., mäsový vývar.,
2 lyžice rajčiakového pretlaku.,
Plnka
– 200 g predného hovädzieho mäsa bez kostí., 150 g údeného
mäsa., 50 g údenej slaniny., soľ., mleté čierne korenie., zelená
petržlenová vňať., 150 g ryže., vajce.,
Kapustové
listy naplníme pripravenou plnkou a stočíme. Do vymasteného
pekáča rozložíme vrstvu kyslej kapusty, na ňu poukladáme tesne
vedľa seba pripravené závitky, poprekladáme ich kolieskami údenej
klobásy a plátkami údeného mäsa, posypeme cibuľou pokrájanou
nadrobno, zalejeme mäsovým vývarom, v ktorom sme rozmiešali
rajčiakový pretlak, prikryjeme celými listami kyslej kapusty a
dusíme na veľmi miernom ohni asi 3 hosiny.
Plnka
– Hovädzie a údené mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku s
hrubšou vložkou. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme a na
vypraženej masti opečieme zomleté mäso. Zmes osolíme, okoreníme
mletým čiernym korením a premiešame so zelenou petržlenovou
vňaťou posekanou nadrobno, surovou premytou ryžou a vajcom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára