piatok 30. septembra 2016

Sarma

250 g celých listov z kyslej kapusty., 400 g kyslej kapusty., 100 g údenej klobásy., 150 g údeného mäsa., cibuľa., mäsový vývar., 2 lyžice rajčiakového pretlaku.,
Plnka – 200 g predného hovädzieho mäsa bez kostí., 150 g údeného mäsa., 50 g údenej slaniny., soľ., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., 150 g ryže., vajce.,
Kapustové listy naplníme pripravenou plnkou a stočíme. Do vymasteného pekáča rozložíme vrstvu kyslej kapusty, na ňu poukladáme tesne vedľa seba pripravené závitky, poprekladáme ich kolieskami údenej klobásy a plátkami údeného mäsa, posypeme cibuľou pokrájanou nadrobno, zalejeme mäsovým vývarom, v ktorom sme rozmiešali rajčiakový pretlak, prikryjeme celými listami kyslej kapusty a dusíme na veľmi miernom ohni asi 3 hosiny.

Plnka – Hovädzie a údené mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku s hrubšou vložkou. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme a na vypraženej masti opečieme zomleté mäso. Zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, surovou premytou ryžou a vajcom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára