piatok 30. septembra 2016

Guláš so špenátovými haluškami

250 g dubákov ,200 g kuriatok, 300 g šampiňónov , 250 g hlivy ustricovej, cibuľu ,papriku, paradajku, 0,5 kg múky, olej ,maslo , 3 vajcia ,100 g špenátu ,viazaničku petržlenovej vňate , soľ ,mleté čierne korenie , mletú papriku ,niekoľko byliek tymianu
Huby očistíme a pokrájame na hrubo. Cibuľu nasekáme najemno a osmažíme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájanú papriku, paradajku a napokon všetko posypeme mletou paprikou. Zalejeme troškou vody, osolíme a okoreníme. Podľa chuti môžeme pridať i tymian.
Do gulášového základu vsypeme najprv kuriatka, po chvíli šampiňóny a hlivu ustricovú. Keď dusené huby začnú púšťať šťavu, môžeme pridať dubáky. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko krátko povaríme.Z múky, vajec, trošky soli a vody vymiesime cesto na halušky. Potom z neho odkrajujeme malé kúsky, ktoré hneď hádžeme do horúcej slanej vody a varíme.Na panvici rozpustíme kúsok masla, na ktorom dôkladne podusíme špenát. Dusený špenát osolíme, okoreníme a premiešame s precedenými a odkvapkanými haluškami, ktoré budú chutnou prílohou k hubovému gulášu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára