250
g dubákov ,200 g kuriatok, 300 g šampiňónov , 250 g hlivy
ustricovej, cibuľu ,papriku, paradajku, 0,5 kg múky, olej ,maslo ,
3 vajcia ,100 g špenátu ,viazaničku petržlenovej vňate , soľ
,mleté čierne korenie , mletú papriku ,niekoľko byliek tymianu
Huby
očistíme a pokrájame na hrubo. Cibuľu nasekáme najemno a
osmažíme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájanú papriku,
paradajku a napokon všetko posypeme mletou paprikou. Zalejeme
troškou vody, osolíme a okoreníme. Podľa chuti môžeme pridať i
tymian.
Do gulášového základu vsypeme najprv kuriatka, po chvíli šampiňóny a hlivu ustricovú. Keď dusené huby začnú púšťať šťavu, môžeme pridať dubáky. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko krátko povaríme.Z múky, vajec, trošky soli a vody vymiesime cesto na halušky. Potom z neho odkrajujeme malé kúsky, ktoré hneď hádžeme do horúcej slanej vody a varíme.Na panvici rozpustíme kúsok masla, na ktorom dôkladne podusíme špenát. Dusený špenát osolíme, okoreníme a premiešame s precedenými a odkvapkanými haluškami, ktoré budú chutnou prílohou k hubovému gulášu.
Do gulášového základu vsypeme najprv kuriatka, po chvíli šampiňóny a hlivu ustricovú. Keď dusené huby začnú púšťať šťavu, môžeme pridať dubáky. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko krátko povaríme.Z múky, vajec, trošky soli a vody vymiesime cesto na halušky. Potom z neho odkrajujeme malé kúsky, ktoré hneď hádžeme do horúcej slanej vody a varíme.Na panvici rozpustíme kúsok masla, na ktorom dôkladne podusíme špenát. Dusený špenát osolíme, okoreníme a premiešame s precedenými a odkvapkanými haluškami, ktoré budú chutnou prílohou k hubovému gulášu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára