200
g pečeného teľacieho mäsa, 150 g plesňového syra gorgonzola, 4
paradajky, 100 g hrozna, 100 g čakanky, 1 cibuľa, tuk na vymastenie
plechu, chlebové cesto, lyžica tymianu, čajová lyžička
nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.
Studené
pečené mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky
olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno rozpolíme
a odkôstkujeme. Čakanku preberieme a nakrájame na prúžky. Všetky
prísady dáme do misy a opatrne premiešame. Potom osolíme a
okoreníme tymianom, nasekaným oreganom a mletým čiernym korením.
Primiešame nakrájanú pažítku a rozdrobený syr. Chlebové cesto
vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 časti. Na kusy
cesta rovnomerne rozložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre
pritlačíme. Dáme na vymastený plech, vložíme do rúry
predhriatej na 200º C a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a hneď
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára