utorok 27. septembra 2016

Morka s gaštanovou plnkou

plnka – morčacia pečeň., 2 lyžice koňaku., 250 g šunky., cibuľa., kg jedlých gaštanov., 100 g ryže., mleté čierne korenie., postúhaný muškátový oriešok., zelená petržlenová vňať.,
Vypitvanú a umytú morku osušíme zvnútra i zvonku osolíme, naplníme plnkou, zašijeme, dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.

Plnka – Morčaciu pečeň pokvapkáme koňakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrájeme na malé kúsky, pridáme šunku pokrájanú na tenké rezance, očistenú cibuľu posekanú nadrobno a premiešame. Jedlé gaštany uvaríme alebo upečieme, olúpeme, rozotrieme na kašu a pridáme k pečeni spolu s dusenou ryžou. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, postrúhaným muškátovým orieškom a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára