plnka
– morčacia pečeň., 2 lyžice koňaku., 250 g šunky., cibuľa.,
kg jedlých gaštanov., 100 g ryže., mleté čierne korenie.,
postúhaný muškátový oriešok., zelená petržlenová vňať.,
Vypitvanú
a umytú morku osušíme zvnútra i zvonku osolíme, naplníme
plnkou, zašijeme, dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre do
mäkka.
Plnka
– Morčaciu pečeň pokvapkáme koňakom a necháme postáť 2 až
3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrájeme na malé kúsky,
pridáme šunku pokrájanú na tenké rezance, očistenú cibuľu
posekanú nadrobno a premiešame. Jedlé gaštany uvaríme alebo
upečieme, olúpeme, rozotrieme na kašu a pridáme k pečeni spolu s
dusenou ryžou. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym
korením, postrúhaným muškátovým orieškom a premiešame so
zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára