2
lyžice múky, 25 g tuku, 1/2 šálky mäsového vývaru, 1/2 pohára
bieleho vína, 150 – 200 g kuracích pŕs, 100 – 150 g uvarených
kuracích žalúdkov alebo pečene, 3 – 4 lyžice postrúhaného
syra, korenie, soľ, 1/2 citróna
Trochu
múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata, podlejeme horúcim
mäsovým vývarom, prilejeme víno, pridáme nadrobno pokrájané
uvarené mäso, jednu a pol lyžice postrúhaného syra, okoreníme a
necháme prejsť varom. Zmesou naplníme ohňovzdorné formičky,
posypeme postrúhaným syrom a navrch dáme kúsky tuku. V horúcej
rúre zapekáme asi 20-30 minút do zlata. Hotové ozdobíme
kolieskami citróna a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára