utorok 27. septembra 2016

Jemné ragú

2 lyžice múky, 25 g tuku, 1/2 šálky mäsového vývaru, 1/2 pohára bieleho vína, 150 – 200 g kuracích pŕs, 100 – 150 g uvarených kuracích žalúdkov alebo pečene, 3 – 4 lyžice postrúhaného syra, korenie, soľ, 1/2 citróna
Trochu múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata, podlejeme horúcim mäsovým vývarom, prilejeme víno, pridáme nadrobno pokrájané uvarené mäso, jednu a pol lyžice postrúhaného syra, okoreníme a necháme prejsť varom. Zmesou naplníme ohňovzdorné formičky, posypeme postrúhaným syrom a navrch dáme kúsky tuku. V horúcej rúre zapekáme asi 20-30 minút do zlata. Hotové ozdobíme kolieskami citróna a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára