500
g mletého mäsa., 100 až 150 g údeného mäsa. kúsok slaniny.,
šálku ryže., 1 PL masti., stredne veľkú cibuľu., vajce., soľ.,
sladkú papriku., štipľavú papriku., 1 – 2 vrecúška kyslej
kapusty., kyslú smotanu.,
V
miske si pripravíme mleté mäso, do ktorého dáme nadrobno
nakrájané údené mäso. Osolíme, pridáme sladkú i štipľavú
papriku, primiešame šálku surovej ryže, ktorú sme vyprali v
horúcej vode, celé vajce a všetko premiešame. Do hrnca na 1 PL
masti a kúsok usmaženej slaniny pridáme cibuľu a speníme ju. Z
mletého mäsa vytvoríme malé gule a obalíme ich kapustou. Guľami
pokryjeme dno hrnca a dusíme asi hodinu, až kým ryža zmäkne.
Podlievame precedenou šťavou z kapusty, vývarom či teplou vodou.
Desať minút pred dovarením zalejeme smotanou. Hotové jedlo môžeme
zahustiť zápražkou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára