pondelok 26. septembra 2016

Maďarské gule

500 g mletého mäsa., 100 až 150 g údeného mäsa. kúsok slaniny., šálku ryže., 1 PL masti., stredne veľkú cibuľu., vajce., soľ., sladkú papriku., štipľavú papriku., 1 – 2 vrecúška kyslej kapusty., kyslú smotanu.,
V miske si pripravíme mleté mäso, do ktorého dáme nadrobno nakrájané údené mäso. Osolíme, pridáme sladkú i štipľavú papriku, primiešame šálku surovej ryže, ktorú sme vyprali v horúcej vode, celé vajce a všetko premiešame. Do hrnca na 1 PL masti a kúsok usmaženej slaniny pridáme cibuľu a speníme ju. Z mletého mäsa vytvoríme malé gule a obalíme ich kapustou. Guľami pokryjeme dno hrnca a dusíme asi hodinu, až kým ryža zmäkne. Podlievame precedenou šťavou z kapusty, vývarom či teplou vodou. Desať minút pred dovarením zalejeme smotanou. Hotové jedlo môžeme zahustiť zápražkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára