750
g morčacích pŕs, 1 lyžička soli, 1 lyžičky mletého zázvoru,
1 lyžička mletého bieleho korenia, 2 lyžice bieleho vína alebo
šťava z 1 citrónu, 3 – 4 lyžice oleja, 1 menší strapec
hrozna, 1 pomaranč, posekané mandle.
Morčacie
mäso pokrájame, mierne naklepeme, okoreníme zázvorom a bielym
korením, pokvapkáme bielym vínom alebo citrónovou šťavou. Dáme
na chvíľu do chladničky odležať. Pečieme na rozpálenom oleji z
obidvoch strán. Keď je mäso mäkké pridáme bobuľky hrozna a
olúpaný pokrájaný pomaranč a ešte chvíľu dusíme. Pred
podávaním posypeme praženými mandľami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára