2
mladé kaleráby., 30 g masla., 20 g ryže., soľ., kúsok
postrúhaného muškátového orieška., 1 l vývaru z kosti alebo
vody., 20 g masla., 20 g hladkej múky., dl kyslej smotany.,
citrónová šťava., petržlenová vňať.,
Kaleráby
očistíme, pokrájame na malé rezančeky, krátko opražíme na
masle, pridáme prebratú a umytú ryžu, osolíme a okoreníme
muškátovým orieškom. Zalejeme vriacim vývarom z kostí a
zahustíme zápražkou pripravenou z masla a múky. Zriedenú
zápražku vlejeme ku kalerábom, prevaríme a zjemníme rozšľahanou
smotanou. Pred podávaním polievku dochutíme citrónovou šťavou a
pridáme umytú posekanú petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára