Cesto: 6 zltkov, 100 g cukru, 1/8 l vody, 1/8 l oleja, 6 bielkov, 100 g cukru, 250 g muky, 1/2 balicka kypriaceho prasku, 50 g kakaa
Na potretie: trochu marhuloveho dzemu
Krem: 1/2 l mlieka, 2 balicky pudingoveho prasku s cokoladovou prichutou, 250 g zmaknuteho masla, 100 g praskoveho cukru, 150 g nastruhaneho kokosu, balicek vanilinoveho cukru
Poleva: balicek cokoladovej polevy, 3 Pl oleja
Na posypanie: trochu kokosovej mucky
Cesto: Zltky s cukrom a vodou vymiesame do peny. Pridavame postupne olej. Z bielkov a cukru vyslahame tuhy sneh a zlahka primiesame. Pridame preosiatu muku s kypriacim praskom a kakaom a zlahka premiesame. Cesto vylejeme na plech vystlany papierom na pecenie a rovnomerne rozotrieme. Pecieme v strednej casti vyhriatej rury.
Piskotu vyklopime na papier posypany cukrom. Papier na pecenie potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Vychladnutu piskotu zlahka natrieme dzemom.
Plnka: Z pudingoveho prasku, mlieka a polovice praskoveho cukru uvarime husty puding a za obcasneho pomiesania nechame vychladnut. Maslo vymiesame s vanilinovym cukrom a s druhou polovicou cukru do peny. Do vymiesanej maslovej peny zaslahame postupne vychladnuty puding a vmiesame struhany kokos. Plnku rovnomerne natrieme na piskotu potretu dzemom a dame stuhnut do chladnicky.
Poleva: Cokoladovu polevu roztopime vo vodnom kupeli, pridame do nej olej, polejeme nou vychladnuty kolac a posypeme kokosovou muckou. Nechame stuhnut a pokrajame na uhladne rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára