20 g slepacieho bujonu, 1 l vody, mrkvu, 80 g zeleru, 50 g poru
Rezance: vajce, 40 g masla, 60 ml mlieka, 40 g hrubej muky, 1 l vody, sol, lyzica oleja
Cestoviny: Oddelime zltok od bielka. Bielok osolime a vyslahame z neho redsi sneh. V miske vymiesame zltok, muku, mlieko a rozpustene maslo. DO zmesi jemne vmiesame vyslahany sneh. Na panvici rozhorucime olej, nalejeme cesto a z obidvoch stran opecieme do zlatista. Nakoniec nakrajame na sirsie rezance.
Polievka: Kocky slepacieho bujonu rozpustime v 1 l vriacej vody. Ocistime mrkvu a zeler, umyjeme porik a vsetko nakrajame na tenucke rezance. Zeleninu vlozime do vyvaru a nechame kratko povarit. Rezance vlozime do taniera d polirbkou kratko pred samotnym servirovanim.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára