200 g varenej spargle, 50 g hladkej muky, 40 g masla, hovadzi vyvar, vyvar zo spargle, 60 g cerstvych hub, 60 g smotany, zltok, petrzlenova vnat, sol, polievkove korenie, 4 vajcia, 4 lyzice polohrubej muky, tuk na vymastenie formy
Z uvarenej spargle odkrojime hlavicky a zvysok prelisujeme. Svetlu zaprasku z muky a masla zalejeme vyvarom zo spargle a hovadzim vyvarom. Dobre pomiesame a varime hodinu. Pridame prelisovanu sparglu, cele hlavicky, podusene huby, smotanu zmiesanu so zltkom a petrzlenovou vnatou. Dochutime solou a polievkovym korenim. Do hotovej polievky vkladame snehovy zvitok.
Snehovy zvitok: z bielkov vyslahame sneh, opatrne vmiesame zltky, muku a sol. Na vymastenu formu rozotrieme cesto. Pecieme vo vyhriatej rure. Vychladnuty zvitok krajame na trojuholniky a podavame k polievke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára