100 g mrkvy, 75 g petrzlenu, 75 g poru, sol, cibula, 3 lyzicky oleja, lyzica sherry, lyzicka worchestrovej omacky
Bylinkova rolada: 3 lyzice hladkej muky, 50 ml mlieka, vajce, lyzica pazitky a posekanej petrzlenovej vnate, mlete cierne korenie, muskatovy oriesok
Polievka: Ocistenu mrkvu a petrzlen pokrajame na kococky, por na kolieska. Varime v 1 l vody 25 minut. Osupanu cibulu prekrojime napoly a oprazime vcelku na troske oleja. Vlozime do vyvaru a este chvilku povarime. Polievku osolime, okorenime, pridame sherry, worchestrovu omacku a precedime cez sito.
Rolada: Pripravime si ju, kym sa vari polievka. Z muky, mlieka, vajca a lyzickou oleja metlickou na sneh vyslahame hladke cesticko. Primiesame don posekanu petrzlenovu vnat a pazitku, 2 stipky soli, trochu mleteho cierneho korenia a postruhaneho muskatoveho orieska. Cesto nechame 30 minut odpocivat. Potom na vacsej panvici rozpalime zvysny olej a cesto na nom pecieme z kazdej strany minutu. Vznikne akasi velka omeleta. Zrolujeme ju a po vychladnuti pokrajame, rozdelime na dva taniere a zalejeme pripravenym vyvarom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára