4 enciány., olivový olej., bobkový list., čierne korenie., 6 strúčikov cesnaku., veľká cibuľa., mletá červená paprika., KL provensálskeho korenia
Syry pozdĺžne rozrežeme a otvoríme. V malej miske zmiešame 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja a KL provensálskeho korenia. Syry roztvoríme a vnútorné strany ponatierame touto provensálskou zmesou. Syry opäť zatvoríme a naukladáme do zaváraninového pohára. Pridáme 4 očistené strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú cibuľu. Navrch pohára dáme bobkový list. Mletú červenú papriku a čierne korenie. Pohár pred uzatvorením dolejeme až po vrch olivovým olejom, potom ho uzavrieme a na 4 dni odložíme na chladné miesto. Nakladaný encián podávame spolu s baraními rohmi a čerstvým chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára