8 morských mrien., citrón., 3 strúčiky cesnaku., vetvičky rozmarínu., viazaničku petržlenovej vňate., 80 g strúhanky., soľ., čierne korenie., 8 plátkov šunky., 8 PL olivového oleja., 800 g listového špenátu., 3 sardelové rezy., 60 g masla
Jemne postrúhame trochu umytej citrónovej kôry a z citróna vytlačíme šťavu a zmiešame s natrhanými lístkami rozmarínu a s 2 nakrájanými strúčikmi cesnaku. Ryby dôkladne umyjeme, potom ich vložíme do plytkej misy a pokvapkáme citrónovou marinádou. Ryby marinujeme asi ½ hodiny. Medzitým na tanieri zmiešame strúhanku a petržlenovú vňať. Mreny zľahka osušíme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke. Každú rybu zavalíme do plátku šunky. Mreny položíme na plech, pokvapkáme ich 6 PL oleja a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňov C asi 20 minút. Špenát krátko blanšírujeme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici zohrejeme maslo s olejom. Strúčik cesnaku nakrájame na plátky a krátko opečieme. Potom pridáme sardely a špenát. Zmes osolíme, okoreníme a podávame spolu s pečenou mrenou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára