streda 19. decembra 2018

Pečená kačica

cibuľa., tri vetvičky zelerovej vňate., 2 kyslasté jablká., 2 PL masla., 60 g čerstvej žemľovej strúhanky., po dve štipky mletej škorice a čierneho korenia., ½ KL soli., KL postrúhanej citrónovej kôry., šálka jablkového vína., asi 2 kg upravená kačica., 2 PL zmäknutého masla., ½ KL soli., trochu mletého čierneho korenia., 2 PL medu
Na plnku obielime cibuľu a pokrájame ju na drobné kocky, zelerovú vňať na kúsky. Jablká obielime, jadrovníky odstránime a pokrájame na plátky. V panvici zohrejeme maslo a cibuľu, pridáme zelerovú vňať, jablká a tri minúty Odstavíme z ohňa, pridáme strúhanku, koreniny, jablkové víno. Kačicu naplníme plnkou a otvor zašijeme. Kožu na stehnách popicháme ihlou. Kačicu potrieme maslom, soľou, korením a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov C asi 1 a ¼ hodiny. Asi 15 minút pred dopečením zohrejeme v PL vody med a potrieme ním kačicu. Z výpeku odstránime tuk a šťavu podávame ku kačici.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára