štvrtok 20. decembra 2018

Štedrovečerná kapustnica

500 g údeného mäsa., 300 g údeného mäsa., 500 g kyslej kapusty., 2 cibule., bobkový list., mleté čierne a nové korenie., majorán., PL pokrájanej údenej slaniny., 150 g klobásy., mletá červená paprika., 2,5 dl kyslej smotany., trocha hrubej múky., soľ
Údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody a uvaríme takmer domäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, nahrubo pokrájanú cibuľu, bobkový list, korenie, majorán a dovaríme. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Nadrobno pokrájanú slaninku vyškvaríme, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, trochu opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou a vlejeme do kapustnice. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trochu múky. Podľa chuti osolíme a ešte krátko povaríme.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára