½ grilovaného alebo pečeného kuraťa., 100 g šampiňónov., 50 g majonézy., ½ dl smotany 33% na šľahanie., 100 g sterilizovaného zeleru bez nálevu., citrónovú šťavu., mleté čierne korenie., soľ., niekoľko kvapiek worcesterovej omáčky., umytý citrón na ozdobu
Očistené šampiňóny nakrájame na plátky, vložíme do niekoľkých lyžíc vriacej osolenej vody. Dusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Kuracie mäso aj sterilizovaný zeler nakrájame na pásiky, pridáme scedené šampiňóny, soľ a korenie. Majonézu zriedime niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, ušľaháme smotanu a zľahka všetko premiešame. Koktejl mierne ochutíme citrónovou šťavou a necháme krátko odstáť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára