streda 19. decembra 2018

Losos s kôprom

4 kúsky lososa., 2 šalotky., 2 mrkvy., malý pór. 2 kvaky., 100 g zelene fazuľky., 0,25 dl bieleho suchého vína., 0,75 dl vody., 3 PL rybieho vývaru., 60 g Ságy vita., niekoľko vetvičiek kôpru., soľ., korenie
Očistíme mrkvu a kvaky. Nakrájame ich na plátky a potom na malé kúsky. Odrežeme tretinu zo zelenej vňate póru a zvyšok nakrájame. Očistíme struky fazuľky a nakrájame ich na kúsky. V hrnci na roztopených 10 g masla opražíme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita, pridáme pripravenú zeleninu a kôpor, podlejeme vývarom. Zmes osolíme a okoreníme. Privedieme do varu a pod pokrievkou varíme asi 15 minút. Na panvici zatiaľ roztopíme zvyšné maslo a opečieme v ňom kúsky lososa z oboch strán do hneda. Potom rybu pridáme k zeleninovo rybaciemu vývaru, odstavíme z ohňa a necháme 5 minút dôjsť. Kúsky lososa rozložíme do hlbokých tanierov, zalejeme vývarom a ozdobíme vetvičkami kôpru.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára