streda 19. decembra 2018

Oravská kapustnica na Vianoce

250 g bravčového mäsa., 100 g údenej klobásy., 10 g sušených húb., 400 g kyslej kapusty., 100 g koreňovej zeleniny., soľ., mleté čierne korenie., 40 g masti., cibuľa., 30 g hladkej múky., 2 strúčiky cesnaku., majorán., 400 g zemiakov na kašu
Mäso pokrájame na kocky a klobásu na kolieska, zalejeme vodou, pridáme huby a varíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme kyslú kapustu, očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ a mleté čierne korenie. Keď je mäso takmer mäkké, primiešame zápražku pripravenú z masti, cibule a múky a dovaríme. Nakoniec ochutíme rozotreným cesnakom a majoránom. Podávame s hustou zemiakovou kašou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára