štvrtok 20. decembra 2018

Rybacia polievka zo sladkovodných rýb

3 kg rôznej sladkovodnej ryby (kapor, sumec, šťuka alebo ostriež)., 400 g cibule., 400 ml pasírovaných paradajok alebo 2 PL konzervovaných paradajok., 2 bobkové listy., 1,5 PL červenej štipľavej., 2 PL červenej sladkej papriky., 200 ml bieleho suchého vína., PL octu a trochu cukru., 2 PL Podravky
Rybu očistíme, nakrájame na kúsky približne 2 cm hrubé a vložíme do 3 l studenej vody. Pridáme nastrúhanú cibuľu, pasírované alebo konzervované paradajky. Podravku, bobkový list, štipľavú a sladkú papriku, soľ a trochu cukru. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni 10 minút. Pridáme víno, ocot, podľa vlastnej chuti dochutíme a pokračujeme vo varení ešte 20 minút. Rybaciu polievku podávame ihneď, lebo iba taká je chutná a kvalitná.
Počas varenia rybaciu polievku nemiešame vareškou, ale iba krúživým pohybom miesime hrncom, aby sme rybu nerozdrobili.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára