piatok 28. decembra 2018

Kapor dusený s koňakom

6 porcii kapra., soľ., trocha mletého čierneho korenia., 80 g masla., 60 g cibule., 200 g koreňovej zeleniny ( mrkva a zeler)., dl pripraveného bujónu a vegety., 2 dl červeného prírodného vína., 50 g francúzskeho masla na zahustenie šťavy ( 30 g masla rozotreného s 20 g hladkej múky)., KL worcestrovej omáčky., kocku zeleninovo slepačieho bujónu., 3 PL koňaku., cibuľu., ryžu
Porcie kapra osolíme, jemne okoreníme, ochutíme vegetou a rýchlo opečieme na masle. Pridáme na jemné pásiky nakrájanú zeleninu a cibuľu. Podlejeme vývarom a červeným vínom. Pridáme francúzske maslo, prikryjeme pokrievkou a dusíme v rúre asi 15 minút do mäkka. Kapra vyberieme a upravíme na mise. Zahustenú šťavu z poduseného kapra precedíme, ochutíme worcesterovou omáčkou, koňakom, podľa chuti prisolíme. Omáčkou polejeme kapra na mise a posypeme nadrobno nakrájanou cibuľkou. Podávame s ryžou, ktorú sme uvarili v zeleninovo slepačom bujóne.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára