štvrtok 20. decembra 2018

Údený losos s grapefruitom

9 plátkov údeného lososa., 120 g očistených, varených a pomletých kreviet., 2 červené grapefruity., šťava z 3 citrónov., dl grapefruitovej šťavy., 2 PL nízkotučného tvarohu., 2 PL kyslej smotany., pažítka., KL karí korenia., 0,6 dl olivového oleja., trochu dijonskej horčice., niekoľko listov rozličných druhov zelených šalátov., soľ., mleté čierne korenie
Pažítku posekáme, niekoľko vetičiek necháme vcelku. Obidva grapefruity ošúpeme, rozdelíme ich na mesiačiky a odstránime tenkú šupku. Na fóliu položíme vedľa seba 8 plátkov lososa. Deviaty plátok najemno posekáme a zmiešame s krevetami, tvarohom, PL posekanej pažítky a ½ KL karí korenia. Ochutíme citrónovou šťavou a pridáme čierne korenie. Túto plnku dáme do prostriedku každého plátku lososa, zatočíme ho a odložíme do chladničky do chladničky. Smotanu zmiešame s PL pažítky. KL horčice, citrónovou šťavou, soľou, korením, prilejeme olej zmiešaný s citrónovou šťavou, KL karí korenia a šťavou z grapefruitu. Závitky lososa vyberieme z chladničky. Každý šikmo rozrežeme na tri rovnaké časti, položíme ich do prostriedku taniera a obložíme mesiačikmi grapefruitu. Medzi každý kúsok dáme šalátové listy s niekoľkými pažítkami. Závitky dookola polejeme karí omáčkou a podávame.
NAŠA RADA: Namiesto grapefruitu môžete použiť citróny a pomaranče.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára