250 g bravčového mäsa., soľ., 10 g sušených húb., 250 g údenej klobásy., 150 g koreňovej zeleniny., 150 g kyslej kapusty., 40 g masti., cibuľa., 40 g hladkej múky., mleté čierne korenie., 3 strúčiky cesnaku., majorán
Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, údenú klobásu a varíme 30 minút. Potom pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu a varíme ďalej. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú si pripravíme z masti., posekanej cibule a múky, pomiešame a varíme ešte 15 minút. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme pretlačeným cesnakom a majoránom. Mäso a klobásu vyberieme, pokrájame a vložíme späť do kapustnice.
Tip: Kapustnica bude výborná, ak vodu zmiešame s vodou z kyslej kapusty v pomere 1:1.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára