streda 19. decembra 2018

Králik na smotane

králik., soľ., 50 g údenej slaniny., dl octu., bobkový list., celé čierne korenie., cibuľa., 100 g koreňovej zeleniny., PL masti., 30 g hladkej múky., KL cukru., 2 dl smotany., šťava z citróna
Králika rozporciujeme, omastíme, prešpikujeme, prúžkami údenej slaniny a vložíme na niekoľko hodín do nálevu, ktorý pripravíme z prevarenej studenej vody, octu, bobkového listu, niekoľkých zrniek čierneho korenia, pokrájanej cibule a očistenej pokrájanej koreňovej zeleniny. Potom králika vyberieme a spolu so zeleninou a s korením z nálevu upečieme do mäkka. Šťavu precedíme, zahustíme múkou, osladíme zjemníme smotanou, podľa chuti osolíme a okyslíme šťavou z citróna. Podávame s uvarenou cestovinou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára