štvrtok 20. decembra 2018

Rybia polievka

hlava kapra., 100 g ikier alebo mlieča., 20 g cibule., 100 g mrkvy., 100 g zeleru., 100 g petržlenu., 40 g masla., muškátový oriešok., 50 g hladkej múky., 2 dl mlieka., vegeta., soľ., vegeta., soľ., bageta., 10 g tuku., petržlenová vňať
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zeleninu a cibuľu očistíme, pokrájame na malé rezance a podusíme na mase. Pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mlieč opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre povaríme. Nakoniec do polievky pridáme mäso obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko a dochutíme vegetou a soľou. Bagetu nakrájame na kocky a opražíme na panvici. Tesne pred podávaním pridáme do polievky opekané kúsky bagety a nasekanú petržlenovú vňať.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára