kg zemiakov., 150 g paradajok., 100 g čiernych olív., 20 g kapár., 2 strúčiky cesnaku., 2 vetvičky rozmarínu., 50 – 100 ml bieleho vína., 50 ml olivového oleja., PL Podravky., 800 g bielej ryby (filety)., soľ., 2 KL citrónovej šťavy., petržlenovej vňate
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky hrubé približne cm a vložíme do vriacej vody. Varíme ich veľmi krátko (2 – 3 minúty), potom ich scedíme, vložíme do pekáča a posypeme Podravkou. Pridáme olivy, nakrájaný cesnak, paradajky, kapary, vetvičky rozmarínu a olivový olej. Všetko dobre premiešame a prelejeme približne 150 ml vriacej vody. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 220 stupňov C približne 25 minút. Medzitým očistíme rybu, nakrájame ju na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne osolíme. Zemiaky vyberieme z rúry, odstránime alobal, jemne premiešame a položíme na ne rybie filety. Nádobu so zemiakmi a s rybou vložíme späť do rúry a ďalej pečieme na 200 stupňov C ešte približne 25 minút. Pred koncom pečenia pridáme víno. Rybu so zemiakmi posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Tento pokrm vylepšíme, ak pridáme zelenú alebo bielu špargľu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára