500 g zemiakov., 2 mrkvy., 100 g zelenej fazuľky., pór., soľ., 100 g mrazeného hrášku., 4 PL bieleho vínneho octu., 1/8 l horúceho hovädzieho bujónu., viazanička pažítky., 3 PL majonézy.,PL jogurtu., PL chrenu., mleté čierne korenie
Zemiaky umyjeme a povaríme v šupke v slanej vode 20 minút. Pór nakrájame na kolieska. Fazuľku precedíme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Tesne pred dovarením pridáme do hrnca zmrazený hrášok s pórom a zeleninu ešte chvíľu povaríme. Potom ju precedíme, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Ešte horúce zemiaky ošúpeme a pokrájame na väčšie kocky. Horúci bujón zmiešame so soľou a octom a nalejeme na zemiaky. Zľahka premiešame a necháme 10 minút odstáť. K zemiakom pridáme zeleninu a nadrobno posekanú pažítku. Majonézu dôkladne premiešame s jogurtom a časťou chrenu. Zmes vmiešame do šalátu, ktorý ochutíme soľou a korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára