300 g hladkej múky., 250 g rastlinného masla., 6 PL zakysanky., 2 žĺtky., soľ
Plnka: 80 g masla., 150 g nivy., strúčik cesnaku., soľ
Z múky, tuku, zakysanky, žĺtkov a štipky soli spracujeme cesto,ktoré zabalíme do celofánu a necháme celú noc odležať. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika na hrúbku asi 5 mm a nakrájame na pásiky dlhé 20 cm. Pásiky navinieme na plechové rúrky, potrieme vajcom a pečieme v rúre pri 170 stupňov C asi 20 minút. V miske zmiešame maslo, nastrúhanú nivu, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou. Zmesou naplníme mikroténové vrecúško, odstrihneme roh a vychladené trubičky naplníme zmesou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára