300 g diétnej salámy., 3 vajcia., 3 PL plnotučnej horčice., 2 PL octu., 2 PL oleja., 2 PL kečupu., štipka pálivej papriky., 3 kyslé uhorky2 cibule., konzerva sterilizovaného hrášku., kyslá smotana., 100 ml majonézy., mleté čierne korenie., soľ
V hrnci zmiešame ocot,olej, kečup a horčicu. Pridáme štipku pálivej papriky a nálev dáme zovrieť. Potom ho odstavíme zo sporáka a odložíme na chladné miesto. Do misky nadrobno nakrájame salámu alebo ju nastrúhame na najväčšom strúhadle. Natvrdo uvarené vajcia, uhorky a cibule nakrájame do misky. Hrášok zlejeme a spolu s nálevom primiešame do šalátu. Šalát necháme 10 minút odstáť, primiešame kyslú smotanu a 100 ml majonézy. Na záver dochutíme čiernym korením a soľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára