streda 19. decembra 2018

Plnený pstruh na oravský sposob

4 menšie pstruhy., soľ., mletá červená paprika., 120 g údenej slaniny., masť., citrón., rajčiak., červená cibuľa
Pstruhy vyčistíme a zvonku i zvnútra osolíme. Potom ich posypeme červenou paprikou a do brušnej dutiny vložíme plátky slaniny. Alobal pomastíme uložíme naň pripravené pstruhy a každého samostatne zabalíme, aby pri pečení nevytekala šťava. Zabalené pstruhy poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom dvojakým spôsobom. Buď na väčšie taniere k zemiakom a šalátu položíme pstruha ešte zabaleného v alobale, alebo ho opatrne vyberieme a ozdobíme cibuľkou, citrónom a kúskom rajčiaka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára