400 g údeného lososa., plátky citróna., listy., hlávkového šalátu., vetvičky kôpru
HORČICOVÁ OMÁČKA: 2 PL ostrej horčice., 2 PL octu., PL práškového cukru., 6 PL oleja.
ZEMIAKY: 750 g malých zemiakov., ½ viazaničky petržlenovej vňate
Veľmi tenké plátky lososa rozložíme na lístky hlávkového šalátu tak, aby sa čiastočne prekrývali. Obložíme ich plátkami citróna a ozdobíme kôprom.
HORČICOVÁ OMÁČKA: Horčicu, ocot a cukor vyšľaháme do krému a po kvapkách všľaháme olej. Omáčku dáme do skleneného omáčnika a ozdobíme vetvičkou kôpru. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode. Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára