hrubšie plátky rybieho filé., cibuľu., maslo alebo olej., brokolicu (alebo hrášok, karfiol, šampiňóny, sušené huby., špargľu., fazuľové struky., kukuricu., sójové klíčky), plátky eidamskej tehly alebo údeného syra podľa počtu kúskov filé, alebo nahrubo postrúhaný iný tvrdý syr zmiešaný s lyžicou smotany., podravku., rascu a biele korenie
Plech alebo ohňovzdornú misu pokvapkáme maslom alebo olejom, posypeme cibuľou pokrájanou nadrobno a poukladáme naň plátky rybieho filé tak, aby sa nedotýkali. Filé predtým zľahka posypeme podravkou a mletým bielym korením, prípadne aj mletou rascou. Na každý plátok filé položíme potom za lyžicu uvarenej brokolice pokrájanej na drobno (alebo inej zeleniny či húb), pokvapkáme maslom alebo olejom a dáme na 20 minút zapekať. Na záver na každú kôpku zeleniny položíme plátok syra, alebo natenko potrieme postrúhaným syrom zmiešaným so smotanou a zapekáme ešte 10 minút. Malú porciu tejto zapekanej dobroty môžeme podávať ako predjedlo a ozdobíme ho kúskom zeleninového šalátu alebo petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára