500 g sviečkovej., soľ., mleté čierne korenie., 50 g oleja., 80 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 20 g cibule., feferón., KL horčice., 10 g hladkej múky., KL rajčiakového pretlaku., 10 g cukru., šťava z ½ citróna
Umytú a odblanenú sviečkovú pokrájame na 4 približne rovnaké rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na rozpálenom oleji z obidvoch strán opečieme. Potom ich povyberáme na tanier, na výpeku opražíme očistenú, na plátky pokrájanú zeleninu a cibuľu. Na vrch položíme opečené rezne, pridáme horčicu, pretlak, feferón a prikryté dusíme. Podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, dáme na misu, šťavu zaprášime múkou a varíme, kým nezhustne. Nakoniec omáčku prisladíme, prikyslíme citrónovou šťavou a prelisujeme. Podávame ju osobitne v miske.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára