štvrtok 20. decembra 2018

Rybacia polievka s opraženou žemľou

hlava z kapra., 150 g odrezkov z ryby., soľ., 2 PL oleja., cibuľa., 150 g koreňovej zeleniny., 5 zrniek nového korenia., mleté čierne korenie., bobkový list., 1,5 dl sladkej smotany., PL hladkej múky., žemľa., šťava z citróna
Umytú hlavu z kapra (bez očí) spolu s odrezkami dáme variť do litra osolenej vody na 40 minút. Vývar precedíme do inej nádoby a z hlavy a odrezkov oberieme uvarené mäso. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme a zalejeme rybím vývarom. Pridáme koreniny a varíme 10 minút. V smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Ochutíme cukrom, citrónovou šťavou, pridáme kúsky rybacieho mäsa a krátko povaríme. Podávame s kockami opraženej žemle.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára