600 g mäsa z diviny., 200 g surovej slaniny na masť., 200 g bravčovej pečienky., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., paštétové korenie., postrúhaný muškátový oriešok., dl červeného vína., väčšia mrkva., 100 g zeleného hrozna., za hrsť sušených sliviek., 150 g oravskej slaniny., 250 g lístkového cesta
Alsaská omáčka: šťava z pomaranča., KL worcesterskej omáčky., 200 g ríbezľového džemu., 2 PL červeného vína
Umyté mäso, slaninu na masť a pečienku pokrájame na kocky a zomelieme na mäsovom mlynčeku, najlepšie niekoľkokrát. Pridáme soľ, korenie paštétové kornie, postrúhaný muškátový oriešok., červené víno, jedno rozbite vajce a bielok z druhého vajcia (zvyšný žĺtok odložíme na potretie lístkového cesta). Všetko dobre vymiešame, najlepšie v mixéry. Do vyšľahaného mäsa primiešame na polovicu uvarenú a pokrájanú mrkvu. Vopred namočené a pokrájané sušené slivky, odstopkované hrozno, na kocky pokrájanú oravskú slaninu. Paštétu uložíme do vymastenej formy a pečieme v rúre asi 50 minút pri teplote 160 stupňov C. Po upečení necháme vychladnúť a potom vyklopíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a doň zabalíme vyklopenú paštétu. Po povrchu potrieme rozšľahaným žĺtkom a v horúcej rúre dozlatista upečieme. Servírujeme na studeno, pokrájané na úhľadné rezy, s omáčkou, ktorú pripravíme: pomarančovú šťavu rozšľaháme s ríbezľovým džemom a dochutím worcesterskou omáčkou a červeným vínom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára