štvrtok 27. decembra 2018

Zemiakovo tvarohové tyčinky

15 dkg hrubej múky., 15 dkg hladkej múky., 40 dkg tvarohu., 10 dkg uvarených zemiakov., 20 dkg stuženého tuku., KL soli., kypriaci prášok., vajce na potretie., na posypanie – soľ., rasca., mak., syr
Tvaroh spolu s uvarenými, olúpanými a vychladnutými zemiakmi zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme múku, soľ, zmäknutý tuk, kypriaci prášok a zamiesime hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 časti, rozvaľkáme na pásy široké 10 cm a hrubé asi ¾ cm, potrieme rozmiešaným vajcom, posypeme soľou a na každý pás dáme inú posýpku. Ostrôžkou alebo ostrým nožom pokrájame na cm široké tyčinky, poukladáme ich na vymastený plech a upečieme do ružova.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára