15 dkg hrubej múky., 15 dkg hladkej múky., 40 dkg tvarohu., 10 dkg uvarených zemiakov., 20 dkg stuženého tuku., KL soli., kypriaci prášok., vajce na potretie., na posypanie – soľ., rasca., mak., syr
Tvaroh spolu s uvarenými, olúpanými a vychladnutými zemiakmi zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme múku, soľ, zmäknutý tuk, kypriaci prášok a zamiesime hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 časti, rozvaľkáme na pásy široké 10 cm a hrubé asi ¾ cm, potrieme rozmiešaným vajcom, posypeme soľou a na každý pás dáme inú posýpku. Ostrôžkou alebo ostrým nožom pokrájame na cm široké tyčinky, poukladáme ich na vymastený plech a upečieme do ružova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára