½ kapra., 3 zrnká celého čierneho korenia., citrón., šťavu z 1/2 citróna., bobkový list., majonézy., 5 PL nesladenej šľahačky., 2 jablká.., PL chrenu., soľ., paradajka., kápia na ozdobu
Kapra očistíme a varíme vcelku vo veľmi malom množstve vody, do ktorej pridáme soľ., čierne korenie., olúpaný a na plátky nakrájaný citrón i bobkový list. Po uvarení kapra vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na hrubšie pásiky. Dáme do misy a premiešame s ochutenou majonézou. Dochutíme tak, že do nej zamiešame olúpané a nastrúhané jablká, očistený a nastrúhaný chren, osolíme a ochutíme citrónom. Nakoniec zľahka zamiešame šľahačku. Šalát necháme odležať a podávame ho obložený kúskom kápie ako studený predkrm alebo ako súčasť studenej misy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára