Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 29. decembra 2018
Plnené pomaranče s nugátovým krémom
Pomaranče rozdelíme na dve polovice, vnútrajšok štyroch polovíc nožom oddelíme od kôry. Zvyšné polovičky nakrájame na plátky a použijeme ako dekoráciu. Nutellu zmiešame s hrozienkami namočenými v rume a sladkou smotanou. Hmotou naplníme polovičky pomarančov. Z bieleho vína a maraskína pripravíme nálev. Ochutíme ho koňakom a osladíme cukrom. Pomaranče vložíme do nálevu a posypeme vločkami masla., pečieme 15 – 20 minút v rúre predhriatej na 180 – 200° C. Potom pomaranče vyberieme, polejeme polevou, posypeme pistáciovými a píniovými orieškami a servírujeme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára