štvrtok 20. decembra 2018

Údený losos na argentínsky spôsob

60 dg údeného lososa., vajce., 2 PL hladkej múky., 2 PL sezamu., KL bieleho korenia., trochu mlieka., trochu oleja., 2 zelené a 2 červené papriky (najlepšie kápie), 20 dg bielej uvarenej fazule., 20 dg varených fazuľových strukov., 2 veľké cibule., 2 čili papričky., podravku podľa chuti
Z vajca, múky, sezamu, bieleho korenia a mlieka zamiešame cestíčko, v ňom namáčame lososa pokrájaného na hrubšie plátky a na horúcom oleji ho do zlatista opečieme. Do výpeku potom pridáme cibuľu pokrájanú na plátky, do ružova ju opečieme, pridáme papriku pokrájanú na prúžky a všetko chvíľu prikryté dusíme. Posypeme podravkou, pridáme uvarenú fazuľu a fazuľové struky, rozdrvené čili papričky a ešte chvíľu dusíme za stáleho miešania, aby sa odparila voda. Servírujeme tak, že na kôpku tejto pikantnej zeleniny položíme kúsok vypraženého lososa, obložíme opekanými zemiačikmi alebo hranolčekmi a lístkami zeleného šalátu.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára