kg štuky., 5 PL vínneho octu., cibuľa., stopka zeleru., ½ zväzku kôpru., bobkový list., KL horčicových semien ½ Kl bieleho korenia., 2 KL soli., 100 g masla KL citrónovej šťavy., 2 PL posekanej petržlenovej vňate., ½ citróna., ½ pomaranča., 3 zväzky zeleného petržlenu, strúhaná mrkva a kapusta, uhorky
Šťuku dôkladne umyjeme. Do 3 l vody nalejeme ocot a uvedieme do varu. Cibuľku obielime a rozštvrtíme, zeler pokrájame a spolu s kôprom, bobkovým listom, horčicovými semienkami, korením a soľou vložíme do vriacej vody a prikryté paríme (nevaríme) asi 45 minút. Maslo roztopíme a zmiešame s citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. Rybu uložíme na teplú tácňu, pokvapkáme roztopeným maslom. Citrón i pomaranč pokrájame na plátky, uhorku špirálovito narežeme spolu s kapustou, mrkvou a zeleným petržlenom šťuku ozdobíme. Môžeme dozdobiť aj plátkami opraženej slaninky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára