utorok 27. septembra 2016

Dalmátske šišky

2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 50 ml rumu, 50 g hrozienok, 1 l oleja, 500 g múky, 2 lyžice nasekaných mandlí (alebo orechov), 30 g droždia, 1 citrón, 1 balíček vanilkového cukru,
Droždie rozmiešame s trochou múky a mliekom a necháme vykysnúť. Múku preosejeme, do stredu urobíme jamku a dáme do nej vykysnutý kvások, vajcia, malé množstvo teplej vody a zamiesime cesto. Pridáme do neho hrozienka, rum, nastrúhanú citrónovú kôru a nasekané mandle alebo orechy. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť. V hlbokej panvici zohrejeme 1 l oleja. Lyžicou povykrajujeme z cesta guľky, ktoré v oleji upražíme. Nie je dobré pražiť priveľa šišiek naraz. Hotové šišky osladíme vanilkovým cukrom. Podávame teplé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára