2
vajcia, 2 lyžice mlieka, 50 ml rumu, 50 g hrozienok, 1 l oleja, 500
g múky, 2 lyžice nasekaných mandlí (alebo orechov), 30 g droždia,
1 citrón, 1 balíček vanilkového cukru,
Droždie
rozmiešame s trochou múky a mliekom a necháme vykysnúť. Múku
preosejeme, do stredu urobíme jamku a dáme do nej vykysnutý
kvások, vajcia, malé množstvo teplej vody a zamiesime cesto.
Pridáme do neho hrozienka, rum, nastrúhanú citrónovú kôru a
nasekané mandle alebo orechy. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré
necháme 1 hodinu kysnúť. V hlbokej panvici zohrejeme 1 l oleja.
Lyžicou povykrajujeme z cesta guľky, ktoré v oleji upražíme. Nie
je dobré pražiť priveľa šišiek naraz. Hotové šišky osladíme
vanilkovým cukrom. Podávame teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára