kuracie
prsia (4 plátky), 200 g neúdeného tvrdého syra, 2 – 3 vajcia,
čierne mleté korenie, 4 strúčiky cesnaku, muškátový orech,
karí korenie, korenie čínska zmes, morská soľ, olivový olej, 5
lyžíc sójovej omáčky, 6 veľkých šampiňónov, škrobová
múčka na obalenie, 2 malé, čerstvé baklažány, 1 malej bielej
kapusty, 1 väčšia mrkva cibuľa
Zemiaky
uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, precedíme a pridáme
trochu masla a nakrájanú petržlenovú vňať. Očistíme si
baklažány, nakrájame na malé kocky. Mrkvu nakrájame na úzke
plátky 2 – 3 cm dlhé. Nakrájame pór, kapustu, šampiňóny,
cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne. Všetko
premiešame v priestrannej nádobe, posypeme škrobovou múčkou,
trochou karí korenia, čínskou zmesou a muškátovým orieškom. Na
ohni rozpálime olivový (môže byť aj iný) olej a zeleninu prudko
opečieme, tak aby schrumkavela. Na to je vhodná čínska panvica.
Rozpálime si rúru na 200°C. Do pripraveného keramického pekáča
rovnomerne naukladáme zeleninu, posolíme ju morskou soľou, pridáme
pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou, zalejeme
rozmiešanými vajciami s nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť zhruba
na 15 min. Kuracie prsia nakrájame na 1cm hrubé plátky, jemne
potrieme cesnakom, posypeme čiernym korením, soľou a z každej
strany prudko opečieme na platni bez oleja. Podávame so zemiakmi. K
tomuto jedlu sa hodí ľadový šalát s olivovým olejom a citrónom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára